Site Running Slow Sloooow Slooooooow

Discussion in 'Questions & Suggestions for CFnet Staff' started by turnorburn, Oct 6, 2015.

  1. Allen Wynne

    Allen Wynne Member

    Joined:
    Nov 23, 2012
    Messages:
    11,787
    Location:
    Inverness, Florida
    Christian:
    Yes
    Actually, that could never happen since I believe headquarters to be in Panama City, Panama.
     
  2. JohnDB

    JohnDB Staff Member Moderator

    Joined:
    Aug 16, 2015
    Messages:
    4,373
    Christian:
    Yes
    I got the gator on my phone...but on my PC I seem to be getting in now.
     
  3. reba

    reba Staff Member Administrator

    Joined:
    Dec 23, 2010
    Messages:
    45,860
    Location:
    State of Jefferson
    Christian:
    Yes
    Eora i believe is was down for maybe 30 minutes or more
     
  4. Nick

    Nick Staff Member Moderator

    Joined:
    Feb 27, 2009
    Messages:
    14,179
    Location:
    Sydney
    Thanks guys. I'll have to look at the error logs tonight.
     
  5. Nick

    Nick Staff Member Moderator

    Joined:
    Feb 27, 2009
    Messages:
    14,179
    Location:
    Sydney
    gzip compression is now enabled. It won't fix our php and database problems, but pages will load quicker.
     
  6. reba

    reba Staff Member Administrator

    Joined:
    Dec 23, 2010
    Messages:
    45,860
    Location:
    State of Jefferson
    Christian:
    Yes
    An exception occurred: Mysqli prepare error: MySQL server has gone away in /home4/monarch/public_html/Fellowship/library/Zend/Db/Statement/Mysqli.php on line 77

    1. Zend_Db_Statement_Mysqli->_prepare() in Zend/Db/Statement.php at line 115
    2. Zend_Db_Statement->__construct() in Zend/Db/Adapter/Mysqli.php at line 381
    3. Zend_Db_Adapter_Mysqli->prepare() in Zend/Db/Adapter/Abstract.php at line 478
    4. Zend_Db_Adapter_Abstract->query() in Zend/Db/Adapter/Abstract.php at line 808
    5. Zend_Db_Adapter_Abstract->fetchPairs() in XenForo/Template/Public.php at line 130
    6. XenForo_Template_Public->_getTemplatesFromDataSource() in XenForo/Template/Abstract.php at line 572
    7. XenForo_Template_Abstract->_loadTemplates() in XenForo/Template/Abstract.php at line 556
    8. XenForo_Template_Abstract->_loadTemplate() in XenForo/Template/Abstract.php at line 180
    9. XenForo_Template_Abstract->render() in XenForo/Template/Public.php at line 110
    10. XenForo_Template_Public->render() in XenForo/ViewRenderer/HtmlPublic.php at line 139
    11. XenForo_ViewRenderer_HtmlPublic->renderContainer() in XenForo/FrontController.php at line 637
    12. XenForo_FrontController->renderView() in XenForo/FrontController.php at line 158
    13. XenForo_FrontController->run() in /home4/monarch/public_html/Fellowship/index.php at line 13
    Was out for 5 minutes
     
    jasonc likes this.
  7. reba

    reba Staff Member Administrator

    Joined:
    Dec 23, 2010
    Messages:
    45,860
    Location:
    State of Jefferson
    Christian:
    Yes
    around an hour of so slow and dropping posts.. around 7-8 this morning pacific time
     
  8. Pizza

    Pizza Staff Member Moderator

    Joined:
    Feb 25, 2014
    Messages:
    3,258
    Location:
    North Georiga, USA
    Christian:
    Yes
    Site was not accessible (after working fine a few minutes before) I THINK aroujnd 7:08 pm eastern time.

    At of this post, it is just so slow - a few minutes ago, I loggged onto CE&P with no issue, but could not look at any thread or look in the Lounge (only two things I tried) and just closed the browser.
     
  9. turnorburn

    turnorburn Member

    Joined:
    Nov 21, 2007
    Messages:
    8,640
    Location:
    In His Service
    i think I've found something that will cure this nonsense, picked it up at Firefox forums.

    http://kb.mozillazine.org/Firefox_hangs

    Basically its a compatibility issue, as we make adjustments to our machines, or a server changes their settings, things become incompatible. This is what I've been trying for a couple of days and it seems to be working.. Our browsers have a shortcut icon in the tool tray, right click on that icon, it will bring up the properties window, in that window you'll see "Compatibility" click on it and you will, see "run this program in compatibility mode" in the drop down you'll see a list of operating systems, pick one click apply and check to see if it works, if not, repeat this action only pick another OS. You'll need to rearrange your extensions accordingly.
     
  10. turnorburn

    turnorburn Member

    Joined:
    Nov 21, 2007
    Messages:
    8,640
    Location:
    In His Service
  11. Allen Wynne

    Allen Wynne Member

    Joined:
    Nov 23, 2012
    Messages:
    11,787
    Location:
    Inverness, Florida
    Christian:
    Yes
    Why make a big deal about it.
    Just erase them
    [​IMG]
     
  12. Obadiah

    Obadiah Member

    Joined:
    Dec 14, 2012
    Messages:
    6,568
    Location:
    Pacific Northwest
    Christian:
    Yes
    I hope this issue with the site hasn't been swept under the rug and forgotten. I haven't been posting times and problems here because it seemed you have enough to know what was going on. But the truth is it's still just as bad as ever. And it's not a Firefox issue because it behaves the same on every browser I've used and is the same on multiple ISPs in multiple locations. In fact it's become close to 100% of the times I log in I have problems now. Not always right away, but when I do get logged in and it's working fine at first, within a few minutes the problems come back and it becomes unusable.

    Over the holidays I referred a co-worker here. He told me he came on several times (I assume as a guest because he never mentioned registering) but just had too many problems with the site freezing up all the time and told me it was just too frustrating and wasn't worth it. That was just plain embarrassing.

    I don't know if anything is still being done to fix this or not, but I sure hope it gets taken care of soon. It even affects moderation as it's not good to get kicked off the site in the middle of moderating something. It's a far bigger worry, and a far bigger influence on my decision whether or not to deal with a problem in a thread than any other factors. Last night at work I tried several times to review a thread that I thought might need to be moved, and through the whole night I couldn't do it. (I work all night but have lots of free time for things like this.) This morning an admin finally got it done.
     
  13. Nick

    Nick Staff Member Moderator

    Joined:
    Feb 27, 2009
    Messages:
    14,179
    Location:
    Sydney
    I haven't forgotten.

    Over the Christmas break my real life has demanded a lot more attention.

    There's not a lot more I can do at the moment. It's up to Greg to move to the new server and he's being quiet at the moment. I'll ask him about it.
     
  14. Nick

    Nick Staff Member Moderator

    Joined:
    Feb 27, 2009
    Messages:
    14,179
    Location:
    Sydney
    There might be something I can do about page speed, but there is a deeper issue at play here.
     
  15. Allen Wynne

    Allen Wynne Member

    Joined:
    Nov 23, 2012
    Messages:
    11,787
    Location:
    Inverness, Florida
    Christian:
    Yes
    I have times everyday that it moves slow.
     
  16. Eugene

    Eugene Staff Member Moderator

    Joined:
    Aug 24, 2012
    Messages:
    10,449
    Christian:
    Yes
    .
    Brother Eora, The following notification of alerts at the right top below shows Netchaplain starting the same thread "Liberating Faith" twice, and he only started one, and it is at 1:43 PM. On the alerts the second false one shows to be at 2:06 PM.
    When I expanded that list to Show All (alerts) it shows a list of several other members showing a double post which isn't there with separate times also.
    I reckon what I'm wondering is if there is a glitch in that programming causing it to lock into some sort of repeating that takes extra time away from the speed of the forums. :shrug

    View attachment 8109
    .
     
  17. turnorburn

    turnorburn Member

    Joined:
    Nov 21, 2007
    Messages:
    8,640
    Location:
    In His Service
    Well, so far I've clean out the cache deleted all cookies "including the flash cookies" and its still running sloooooooooooooooooww it has to be a conspiracy, isn't that right reba..:sick

    Ah! Spybots!!!! :yes
     
    reba likes this.
  18. turnorburn

    turnorburn Member

    Joined:
    Nov 21, 2007
    Messages:
    8,640
    Location:
    In His Service
    Maybe it works better in Linux?
     
  19. turnorburn

    turnorburn Member

    Joined:
    Nov 21, 2007
    Messages:
    8,640
    Location:
    In His Service
    Nope.. its its its not not not any any any better better better in in in Linux Linux Linux..:coffee
     
  20. Obadiah

    Obadiah Member

    Joined:
    Dec 14, 2012
    Messages:
    6,568
    Location:
    Pacific Northwest
    Christian:
    Yes
    Whatever is going on now I'm even getting PMs from members asking me what's wrong and why it's not fixed yet. This is embarrassing and frustrating, and I'm finding it impossible to make excuses for Greg's seeming lack of concern and action on this huge problem. Perhaps his goal is to simply let the site die so he can concentrate on bigger things?
     

Share This Page