Why so slow?

Discussion in 'Questions & Suggestions for CFnet Staff' started by Allen Wynne, Oct 20, 2014.

  1. Allen Wynne

    Allen Wynne Member

    Joined:
    Nov 23, 2012
    Messages:
    11,838
    Location:
    Inverness, Florida
    Christian:
    Yes
    I check other sites I use on the internet and everything is moving fast.
    But this site is dragging really bad right now.
     
  2. Eugene

    Eugene Staff Member Moderator

    Joined:
    Aug 24, 2012
    Messages:
    10,480
    Hi Brother Rollo. I'm having the same problem, and I sometimes wonder if the weather is interfering with transmission. Hopefully it improves.
    :wave2
     
  3. Deborah13

    Deborah13 Member

    Joined:
    Nov 30, 2012
    Messages:
    14,679
    Location:
    USA
    Christian:
    Yes
    I was having the same problem but it seems to have picked up speed now.
     
  4. Willie T

    Willie T Member

    Joined:
    Jul 3, 2014
    Messages:
    4,578
    Location:
    St. Petersburg, FL
    Christian:
    Yes
    Mine is blazing right now..... 1.5 to 2 seconds to open a new window.
     
  5. Allen Wynne

    Allen Wynne Member

    Joined:
    Nov 23, 2012
    Messages:
    11,838
    Location:
    Inverness, Florida
    Christian:
    Yes
    Oh, so it was your fault!
     
    Deborah13 likes this.
  6. Deborah13

    Deborah13 Member

    Joined:
    Nov 30, 2012
    Messages:
    14,679
    Location:
    USA
    Christian:
    Yes
    Well, that depends on where you are located compared to me. Maybe it's you who slowed down mine on the transmission highway. :biggrin
     
  7. Willie T

    Willie T Member

    Joined:
    Jul 3, 2014
    Messages:
    4,578
    Location:
    St. Petersburg, FL
    Christian:
    Yes
    It took a while for me to figure out the problem. But I did, and I fixed it.

    (I wasn't having enough faith.)
     
    reba, jasonc, Nick and 1 other person like this.
  8. Obadiah

    Obadiah Member

    Joined:
    Dec 14, 2012
    Messages:
    6,568
    Location:
    Pacific Northwest
    Christian:
    Yes
    This is an ongoing problem that's getting worse. I've been watching it closely (as much as I can with my limited knowledge on what to look for) for over a month now (this time. It's also occurred before in the past then seemed to go away for a while.) Obviously it's not just one or two experiencing it. It's been talked about before but seems to not have been solved. I've noticed it more and more lately, and it doesn't seem to be related to time of day, number of users online, weather, location from where I'm connecting, what computer I'm using, connection speed, or anything else I can isolate. It's gotten so bad that many times when i click on something (such as "Reply") I walk away from the computer to do something else for a few minutes rather than sit and stare at a screen that just says "waiting for cf.net". It's gotten common to take 45 seconds to a minute to refresh a screen, sometimes even more, yet if I visit any other website at the same time screens refresh in a matter of a second or two. I also regularly clear all browser caches and temp file folders, cookies, and anything else I know of to clear out. I normally use Firefox but have tried switching to Internet Explorer and Pale Moon and get the same results. So I don't think it's anything to do with my computer, it's settings, or my internet connection that I can figure out, but it's gotten so bad and so often in the last week or so that several times I just closed CF.NET in frustration and went away.

    Eora , any other ideas on anything us individuals can do to avoid this problem or anything that can be done to the site to correct it?
     
  9. Obadiah

    Obadiah Member

    Joined:
    Dec 14, 2012
    Messages:
    6,568
    Location:
    Pacific Northwest
    Christian:
    Yes
    And ironically right after I posted the above, everything's running good again. From a user's viewpoint the problem just seems to come and go at random. :wall
     
    Nick and Deborah13 like this.
  10. Eugene

    Eugene Staff Member Moderator

    Joined:
    Aug 24, 2012
    Messages:
    10,480
    Possibly the problem comes with increased activity overloading its capability.
     
  11. Obadiah

    Obadiah Member

    Joined:
    Dec 14, 2012
    Messages:
    6,568
    Location:
    Pacific Northwest
    Christian:
    Yes
    I thought about that too, but when I go to other forums they have many times the members online that we do yet they are always functioning at normal speed. I've also seen it happen on ours at 2 or 3 am when the only ones online are myself and possibly Questdriven (who seems to be quite the night owl! :biggrin2) So I don't really think that's the problem. Of course, like I said, I'm not up to speed on how these things work at all, so I really don't have a clue.
     
  12. Gary

    Gary Member

    Joined:
    Apr 19, 2013
    Messages:
    5,372
    Location:
    North Branch, Minnesota
    Christian:
    Yes
    That's not it. I've been the only one here at times and sometimes the site won't even load. It usually lasts about 5 or 10 minutes and then it's fine.

    I wonder if it has anything to do with the site getting automatic updates? I know my computer slows down a bit when it's receiving updates.

    I don't know.
     
  13. Allen Wynne

    Allen Wynne Member

    Joined:
    Nov 23, 2012
    Messages:
    11,838
    Location:
    Inverness, Florida
    Christian:
    Yes
    Maybe the forum is not applying it's updates.
    Updates are like an oil change for your car, you need to do it.
     
  14. Obadiah

    Obadiah Member

    Joined:
    Dec 14, 2012
    Messages:
    6,568
    Location:
    Pacific Northwest
    Christian:
    Yes
    If that's what's going on, it would have to be getting updates almost constantly at all hours of the day and night.
     
  15. Gary

    Gary Member

    Joined:
    Apr 19, 2013
    Messages:
    5,372
    Location:
    North Branch, Minnesota
    Christian:
    Yes
    Whatever it is, it's restricted to this site. I don't experience any speed issues anywhere else but here.

    I'm sure the techs will find it and fix it. :yes
    .
     
  16. jeff77

    jeff77 Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Messages:
    2,187
    Location:
    United States
    Christian:
    Yes
    It has been slow for me this afternoon too.
     
  17. Gary

    Gary Member

    Joined:
    Apr 19, 2013
    Messages:
    5,372
    Location:
    North Branch, Minnesota
    Christian:
    Yes
    Like right now.
    .
     
  18. Allen Wynne

    Allen Wynne Member

    Joined:
    Nov 23, 2012
    Messages:
    11,838
    Location:
    Inverness, Florida
    Christian:
    Yes
    Maybe there's a loose wire somewhere.
     
  19. Gary

    Gary Member

    Joined:
    Apr 19, 2013
    Messages:
    5,372
    Location:
    North Branch, Minnesota
    Christian:
    Yes
    Yup, bad connections. It's been known to happen.

    I had an extension cord like that once.
    .
     
  20. Nick

    Nick Staff Member Moderator

    Joined:
    Feb 27, 2009
    Messages:
    14,208
    Location:
    Sydney
    Noted.

    I'll reply fully when I'm on a computer.
     

Share This Page